Ministrul pakistanez al Minorităţilor Religioase, un creştin, a fost asasinat

Persoane necunoscute au deschis focul, miercuri, asupra ministrului pakistanez al Minorităţilor Religioase, creştinul Shahbaz Bhatti, pe care l-au ucis, la Islamabad, a anunţat o sursă medicală.

32 afișări
Imaginea articolului Ministrul pakistanez al Minorităţilor Religioase, un creştin, a fost asasinat

Ministrul pakistanez al Minorităţilor Religioase, un creştin, a fost asasinat (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Bărbaţi înarmaţi au deschis focul asupra maşinii sale într-un cartier de lux al capitalei, a declarat Abdul Majid, un ofiţer de poliţie din Islamabad.

"Era mort când a sosit la spital", a declarat doctorul Azmatullah Qureshi, purtător de cuvânt al unuia dintre cele mai mari spitale din Islamabad, Shifah.

Această crimă intervine în plină controversă, în această ţară musulmană, referitor la dorinţele de amendare a unei legi care prevede pedeapsa cu moartea pentru blasfemie. În ianuarie, a fost asasinat un guvernator care a luat apărarea unei creştine condamnate la pedeapsa capitală pentru că l-a "insultat" pe profetul Mahomed.

Ministrul Bhatti, care era unul dintre apărătorii amendării legii privind blasfemia şi care şi-a multiplicat declaraţiile privind violenţele şi intimidările la adresa minorităţii creştine, a afirmat de mai multe ori că este ameninţat.

Atacatorii, cel puţin doi bărbaţi pe motocicletă, au fugit după ce au tras cu arma asupra maşinii sale, potrivit poliţiei.

De două luni, manifestaţiile împotriva modificării legii privind blasfemia s-au multiplicat în ţară, iar Guvernul, sub presiunea străzii, repetă neîncetat că nu are nici o intenţie să susţină amendamentul prezentat de unii parlamentari.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici