Mister în China: Xi Jinping, favorit pentru postul de lider al Partidului Comunist, pare să fi dispărut

Un demnitar de rang înalt chinez, Xi Jinping, care ar urma să preia conducerea Partidului Comunist chinez, pare să fi dispărut, anulând o serie de întâlniri în ultimele zile, informează Financial Times, în ediţia electronică.

417 afișări
Imaginea articolului Mister în China: Xi Jinping, favorit pentru postul de lider al Partidului Comunist, pare să fi dispărut

Xi Jinping (Imagine: Mediafa Foto/AFP)

În ultimele şapte zile, Xi Jinping a anulat cel puţin patru întrevederi programate cu diverşi demnitari, inclusiv cu o delegaţie rusă, cu premierul din Singapore şi cu secretarul de Stat american Hillary Clinton, informează Financial Times.

În plus, Xi Jinping nu este pe lista participanţilor la reuniunea neprogramată a Comisiei Militare Centrale, al cărei vicepreşedinte este.

Dispariţia sa stârneşte o serie de speculaţii la Beijing şi în Occident, la doar câteva luni de la scandalul în care este implicat un alt demnitar chinez, Bo Xilai.

Ministerul chinez de Externe a anunţat că nu cunoaşte cu exactitate locul în care se află Xi Jinping.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici