Monitorul Apărării şi Securităţii || Putin antrenează SPETSNAZ înaintea întâlnirii cu Trump

În timp ce lumea occidentală făcea ultimile pregătiri pentru summit-ul 2018 al NATO, pe site-ul de ştiri „Liveuamap” apăreau informaţii despre forţele ruseşti de operaţii speciale SPETSNAZ ale Districtului Militar de Vest care efectuau exerciţii de infiltrare, prin paraşutare, într-un teren necunoscut şi neamenajat pe insula Gogland (în limba rusă, sau Suursaari în limba finlandeză), teritoriu al Federaţiei Ruse din Golful finlandez, în estul Mării Baltice.

2304 afișări
Imaginea articolului Monitorul Apărării şi Securităţii || Putin antrenează SPETSNAZ înaintea întâlnirii cu Trump

Monitorul Apărării şi Securităţii || Putin antrenează SPETSNAZ înaintea întâlnirii cu Trump

La fel ca Insula Şerpilor din Marea Neagră, insula are o importanţă strategică-militară şi economică, este populată de câteva zeci de locuitori şi este caracterizată de un teren stâncos şi frământat.  Militarii au fost infiltraţi prin paraşutare de la o înălţime de 2500 metri (nu foarte mare, probabil determinată de caracteristicile de zbor ale aeronavei - tip Mi-8AMTSH, de concepţia aprobată a exerciţiului, sau/ şi de condiţiile de stare a vremii), cu paraşute de înaltă performanţă tip aripă (vezi sistemul de paraşute pentru misiuni speciale ARBALET-2), părăsirea bordului aeronavei având loc la o distanţă de 3 km de raionul de aterizare. 

Conform procedurilor, operatorii au zburat pe traiect folosind echipamente de navigaţie prin satelit, după aterizare au strâns de urgenţă paraşutele, le-au ascuns, şi-au ajustat echipamentul şi armamentul individual, regrupat, după caz şi au trecut la executarea misiunilor de neutralizare a unor ţinte strategice. Angajarea şi neutralizarea ţintelor, cu siguranţă, au presupus o abordare directă şi cinetică a operaţiilor speciale, ce a implicat letalitatea şi precizia execuţiei, cu efect imediat şi strategic. 

Ulterior îndeplinirii cu succes a misiunilor, operatorii SPETSNAZ au fost extraşi pe calea aerului. Este un exemplu de cum un război, de data aceasta convenţional, ar putea fi declanşat. 

( Colonelui –r- Daniei Ilie este fost comandant al Componentei de Operaţii Speciale a Armatei României) 

Citeşte continuarea pe www.monitorulapararii.ro

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici