Motivul pentru care Aleksei Navalnîi crede că a fost atacat: Este o ameninţare înaintea scrutinului legislativ din Rusia

  • Disidentul Aleksei Navalnîi crede că a fost atacat pentru că este o ameninţare înaintea scrutinului legislativ din Rusia
  • Navalnîi: "Au înţeles că sunt mari probleme care îi ameninţă înaintea alegerilor pentru desemnarea membrilor Dumei de Stat"
  • Rusia a negat orice implicare în atacul care l-a vizat pe Aleksei Navalnîi
457 afișări
Imaginea articolului Motivul pentru care Aleksei Navalnîi crede că a fost atacat: Este o ameninţare înaintea scrutinului legislativ din Rusia

FOTO: Profimedia

Disidentul rus Aleksei Navalnîi crede că a fost atacat cu o substanţă neurotoxică de agenţi ai servciilor secrete ruse deoarece Administraţia de la Moscova îl consideră o ameninţare în perspectiva scrutinului prezidenţial programat în Rusia în 2021.

"Au înţeles că sunt mari probleme care îi ameninţă înaintea alegerilor pentru desemnarea membrilor Dumei de Stat", Camera inferioară a Parlamentului Rusiei, afirmă Aleksei Navalnîi într-un interviu acordat unui blogger, conform agenţiei Reuters.

Aleksei Navalnîi nu ştie cum a fost otrăvit un o substanţă neurotoxică din gama Novicioc, dar crede că a atins un obiect pe care era substanţa chimică de uz militar. Liderul opoziţiei ruse afirmă că recuperarea sa va mai dura cel puţin două luni.

Aleksei Navalnîi a fost internat 32 de zile în Clinica universitară Charité din Berlin, dintre care 22 de zile s-a aflat la terapie intensivă. Disidentul rus a fost externat acum două săptămâni. Aleksei Navalnîi, un critic al preşedintelui rus Vladimir Putin, s-a simţit extrem de rău în timpul unui zbor intern, în Rusia, pe 20 august. Liderul opoziţiei ruse a fost transferat în comă în Germania. Medicii germani au stabilit că disidentul rus a fost atacat cu o substanţă neurotoxică din gama Noviciok. Rusia a negat orice implicare în presupusul atac şi a cerut dovezi că disidentul ar fi fost otrăvit.

Rusia urmează să organizeze alegeri legislative în septembrie 2021.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici