Muammar Kadhafi se teme din ce în ce mai mult de raidurile NATO, ascunzându-se în spitale

Liderul Libiei, Muammar Kadhafi, se teme din ce în ce mai mult, iar în cursul nopţilor se ascunde în spitale, în contextul raidurilor aeriene NATO, informează ziarul The Independent, în ediţia electronică.

188 afișări
Imaginea articolului Muammar Kadhafi se teme din ce în ce mai mult de raidurile NATO, ascunzându-se în spitale

Muammar Kadhafi se teme din ce în ce mai mult de raidurile NATO, ascunzându-se în spitale (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit serviciului britanic de informaţii externe (MI6), liderul libian se ascunde în spitale din Tripoli noaptea, pentru a evita raidurile Alianţei Nord-Atlantice.

Kadhafi nu a mai fost văzut în public din 11 mai, iar apropiaţii săi nu mai folosesc telefoane mobile pentru a nu fi interceptaţi.

"Începe să se contureze imaginea unui om paranoic şi a unui regim care simte presiunea dinaintea prăbuşirii. Este un fugar", afirmă surse britanice.

Serviciile de informaţii britanice par să îl fi convins pe premierul David Cameron să intensifice presiunile asupra regimului libian. Londra a pus la dispoziţia NATO patru elicoptere militare de tip Apache, în afară de avioanele de vânătoare şi bombardierele care deja participau la raidurile din Libia.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici