NATO a difuzat imagini care ar demonstra prezenţa efectivelor ruse la frontierele Ucrainei - FOTO

Alianţa Nord-Atlantică a publicat, joi, 15 imagini filmate prin satelit care ar demonstra că Rusia a mobilizat "efective masive" de-a lungul frontierei Ucrainei.

2109 afișări
Imaginea articolului NATO a difuzat imagini care ar demonstra prezenţa efectivelor ruse la frontierele Ucrainei - FOTO

NATO a difuzat imagini care ar demonstra prezenţa efectivelor ruse la frontierele Ucrainei (Imagine: channel4.com)

"NATO estimează că între 35.000 şi 40.000 de militari sunt staţionaţi în peste 100 de baze provizorii, în apropierea frontierei de est a Ucrainei", precizează Alianţa.

"Este vorba de trupe bine pregătite care pot demara în mod rapid operaţiuni", a declarat generalul de brigadă Gary Deakin, directorul Centrului NATO pentru gestionarea crizelor, situat în Mons (Belgia).

"Este îngrijorător, deoarece aceste efective reprezintă o ameninţare pentru Ucraina; noi nu cunoaştem intenţiile Rusiei", a spus generalul Deakin.

În sprijinul afirmaţiilor, NATO a difuzat 15 imagini filmate prin satelit la începutul lunii aprilie. În una din fotografii apar 21 de elicoptere militare parcate pe un aerodrom din localitatea rusă Belgorod, situată la 40 de kilometri de frontiera Ucrainei. În apropierea elicopterelor sunt 40 de tancuri şi peste 100 de vehicule de infanterie.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici