NATO a lansat în statele baltice CELE MAI AMPLE exerciţii militare de la alipirea Crimeei la Rusia

Exerciţii militare de amploare au fost lansate luni, în statele baltice, de către NATO, relatează AFP.

1601 afișări
Imaginea articolului NATO a lansat în statele baltice CELE MAI AMPLE exerciţii militare de la alipirea Crimeei la Rusia

NATO a lansat în statele baltice CELE MAI AMPLE exerciţii militare de la alipirea Crimeei la Rusia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Aproximativ 4.700 de militari şi 800 de vehicule aparţinând Marii Britanii, Canadei, Statelor Unite, Finlandei sau Poloniei participă la exerciţiile militare din statele baltice, cele mai importante de acest gen desfăşurate de NATO după anexarea peninsulei ucrainene Crimeea de către Rusia.

Exerciţiile militare au fost lansate în apropierea oraşului Riga, capitala Letoniei.

Cele trei foste republici sovietice - Lituania, Letonia şi Estonia -, care au aderat în 2004 la NATO, sunt îngrijorate de sporirea prezenţei militare a Rusiei la frontierele lor, în contextul crizei ucrainene.

Aceste exerciţii militare "sunt foarte importante în contextul actual de securitate", a declarat pentru presă ministrul leton al Apărării, Raimonds Vejonis.

În schimb, Rusia le-a criticat virulent, catalogându-le drept "o demonstraţie de intenţii ostile", potrivit ministrului rus adjunct al Apărării, Vladimir Titov, citat de agenţia Interfax.

"Desfăşurarea de trupe suplimentare NATO în Europa Centrală şi de Est, chiar în baza rotaţiei, constituie o încălcare a acordurilor între Rusia şi Alianţa (Nord-Atlantică)", a declarat oficialul rus.

Exerciţiile militare din statele baltice vor continua marţi în Lituania şi vor avea loc până la 20 iunie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici