NATO anunţă că l-a ucis pe numărul doi din ierarhia Al-Qaida în Afganistan

Forţa armată a NATO în Afganistan (ISAF) a anunţat marţi într-un comunicat că l-a ucis pe numărul doi din ierarhia Al-Qaida, în cursul unui bombardament în estul ţării.

346 afișări
Imaginea articolului NATO anunţă că l-a ucis pe numărul doi din ierarhia Al-Qaida în Afganistan

NATO anunţă că l-a ucis pe numărul doi din ierarhia Al-Qaida în Afganistan (Imagine: Arhiva Mediafax foto/AFP)

"Sakhr al-Taifi", un saudit cunoscut şi sub numele de "Mushtaq and Nasim", "comanda insurgenţi străini" şi "conducea atacuri împotriva coaliţiei şi forţelor afgane", se arată în comunicat.

Acesta este prezentat de ISAF ca "al doilea în ierarhia Al-Qaida în Afganistan", potrivit unor "evaluări ale serviciilor de informaţii", a precizat pentru AFP unul dintre purtătorii de cuvânt al Forţei NATO.

Sakhr Al-Taifi "efectua frecvent călătorii între Afganistan şi Pakistan", aducând în Afganistan "arme", "echipamente" şi "combatanţi", precizează ISAF în comunicat.

"După ce i-a identificat cu certitudine pe Sakhr Al-Taifi şi pe un alt terorist Al-Qaida şi după ce s-a asigurat că nu se afla niciun civil în apropiere", ISAF a declanşat o "lovitură precisă" asupra ţintei, în provincia Kunar (est). Bombardamentul nu a făcut nicio victimă în rândul civililor şi nici nu a produs pagube vreunor bunuri civile, subliniază Forţa NATO.

Preşedintele american Barack Obama a declarat la începutul lui mai că "învingerea Al-Qaida" şi "împiedicarea ei de a se reconstitui" se află "de-acum la îndemâna" trupelor afgane şi ale ISAF din Afganistan.

Forţa internaţională, alcătuită în esenţial din militari americani, a reuşit efectiv să înfrângă cea mai mare parte a elementelor Al-Qaida din Afaganistan, în parte pentru că acestea au reuşit să se refugieze imediat în Pakistan sau au imigrat, mai târziu, către alte zone de conflict, cum ar fi Yemenul.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici