Navele nu vor circula miercuri pe coridorul de cereale din Marea Neagră

Ucraina, Turcia şi Naţiunile Unite au convenit să nu planifice miercuri nicio mişcare de nave pe coridorul de cereale din Marea Neagră, potrivit unei declaraţii a Secretariatului ONU la Centrul Comun de Coordonare (JCC) din Istanbul citată de CNN.

1120 afișări
Imaginea articolului Navele nu vor circula miercuri pe coridorul de cereale din Marea Neagră

Sursa foto: MediafaxFoto

Marţi, echipele ONU şi turceşti au efectuat 36 de inspecţii la bordul navelor care pleacă, potrivit declaraţiei. Ele au încercat să inspecteze alte două nave, dar procesul a fost întrerupt din cauza unor "probleme legate de încărcătură", se arată în declaraţie. Rapoartele de inspecţie vor fi prezentate şi delegaţiilor ucraineană şi rusă, a adăugat acesta.

"Secretariatul ONU reiterează faptul că deplasările şi inspecţiile efectuate după ce Federaţia Rusă şi-a suspendat participarea la activităţile de punere în aplicare la Centrul Comun de Coordonare reprezintă o măsură temporară şi extraordinară", potrivit declaraţiei.

CCM a declarat mai devreme astăzi că trei nave au părăsit marţi porturile ucrainene, în pofida deciziei Rusiei de a-şi suspenda sâmbătă participarea la acest aranjament.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici