Netanyahu respinge condiţiile impuse de Hamas pentru acordul privind ostaticii israelieni

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a respins, duminică, condiţiile prezentate de Hamas pentru a pune capăt războiului şi de a elibera ostaticii, care ar include retragerea completă a Israelului şi lăsarea Hamas la putere în Gaza, relatează Reuters.

530 afișări
Imaginea articolului Netanyahu respinge condiţiile impuse de Hamas pentru acordul privind ostaticii israelieni

Netanyahu respinge condiţiile impuse de Hamas pentru acordul privind ostaticii israelieni

Un oficial Hamas, Sami Abu Zuhri, a declarat că refuzul liderului israelian de a pune capăt ofensivei militare din Gaza "înseamnă că nu există nicio şansă pentru întoarcerea prizonierilor israelieni".

"În schimbul eliberării ostaticilor noştri, Hamas cere încetarea războiului, retragerea forţelor noastre din Gaza, eliberarea tuturor criminalilor", a declarat Netanyahu într-un comunicat. "Şi lăsarea Hamas intactă. Resping categoric termenii", a mai spus Netanyahu.

Un acord intermediat la sfârşitul lunii noiembrie de Statele Unite, Qatar şi Egipt a permis eliberarea a peste 100 dintre cei 236 de ostatici luaţi de Hamas în 7 octombrie, în schimbul eliberării a 240 de palestinieni deţinuţi în închisorile israeliene.

De la încheierea acestui acord, Netanyahu s-a confruntat cu presiuni tot mai mari pentru a asigura eliberarea celor 136 de israelieni rămaşi în captivitate.

Netanyahu a adoptat, de asemenea, o poziţie mai fermă decât până acum în ceea ce priveşte problema statului palestinian.

"Nu voi face niciun compromis în ceea ce priveşte controlul deplin al securităţii israeliene asupra întregului teritoriu aflat la vest de râul Iordan", a declarat el.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici