Ciocniri între poliţie şi protestarii anti-carantină în Olanda. Forţele de ordine au folosit tunuri de apă şi gaze lacrimogene pentru a dispersa manifestanţii

  • Poliţia din Olanda s-a confruntat cu protestatarii supăraţi de noile restricţii ale coronavirusului.
  • Ofiţerii au folosit tunuri de apă şi gaze lacrimogene pentru a dispersa manifestanţii din Eindhoven care s-au adunat după ce carantina de noapte a intrat în vigoare.
  • Unii protestatari au aruncat cu materiale pirotehnice şi au spart vitrinele mai multor magazine. Au existat demonstraţii mai mici şi în capitala Amsterdam.
  • Peste 100 de persoane au fost arestate.
2655 afișări
Imaginea articolului Ciocniri între poliţie şi protestarii anti-carantină în Olanda. Forţele de ordine au folosit tunuri de apă şi gaze lacrimogene pentru a dispersa manifestanţii

Noi ciocniri între poliţie şi protestarii anti-carantină în Olanda. Forţele de ordine au folosit tunuri de apă şi gaze lacrimogene pentru a disperasa manifestanţii

Unii dintre manifestanţi au aruncat artificii şi au luat biciclete pentru a construi baricade împotriva poliţiei, care în cele din urmă a folosit gaze lacrimogene pentru a curăţa străzile, relatează coresponedtul BBC din Olanda. Mai multe maşini au fost incendiate.

Un centru de testare Covid-19 a fost incendiat cu o seara înainte în satul de nord Urk, au spus autorităţile locale.

Carantina dintre orele 21:00 şi 04:30, aplicată sâmbătă, este prima în Olanda de la al doilea război mondial. Persoanele care o încalcă se confruntă cu o amendă de 95 EUR.

Măsura a fost adoptată în parlament joi.

Preşedintele Consiliului de Securitate Naţională, Hubert Bruls, a declarat că înţelege frustrările oamenilor, dar a adăugat: "Dacă perseverăm acum, ne vom recupera libertăţile mai devreme".

Barurile şi restaurantele ţării au fost închise din octombrie, în timp ce şcolile şi magazinele neesenţiale au închis luna trecută.

Interzicerea zborurilor din Marea Britanie, Africa de Sud şi America de Sud a fost pusă în aplicare din cauza temerilor legate de noile variante ale virusului.

Au existat mai mult de 944.000 de cazuri şi 13.646 de decese confirmate de Covid-19 în Olanda.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici