Noi confruntări violente între protestatari şi forţele de ordine în Irak. Cel puţin cinci persoane au murit şi mai multe au fost rănite.

Forţele de securitate irakiene au ucis sâmbătă cel puţin cinci persoane în timp ce împingeau protestatarii în tabăra lor principală instalată în centrul Bagdadului, folosind muniţia din dotare şi gaze lacrimogene, au anunţat poliţia şi medicii, potrivit Reuters.

519 afișări
Imaginea articolului  Noi confruntări violente între protestatari şi forţele de ordine în Irak. Cel puţin cinci persoane au murit şi mai multe au fost rănite.

Cel puţin cinci persoane au murit şi mai multe au fost rănite în urma confruntărilor dintre protestatari şi forţele de ordine în Irak

Mai multe persoane au fost rănite în urma confruntărilor dintre protestatari şi forţele de ordine, care au preluat controlul asupra situaţiei cu excepţia unui pod peste râul Tigru care face legătura între cartierele rezidenţiale şi comerciale din estul capitalei şi cea administrativă.

Guvernul a promis reforme pentru a pune capăt crizei. Premierul Adel Abdul Mahdi a declarat sămbătă că partidele politice "au făcut greşeli" în administrarea ţării, recunoscând legitimitatea protestelor prin aducerea de schimbări la nivel politic şi a pledat pentru o reformă electorală.

Protestele au început în Piaţa Tahrir din centrul Bagdadului la data de 1 octombrie, demonstranţii cerând locuri de muncă şi servicii sociale, protestând atât în capitală cât şi în oraşele din sudul ţării pentru o reformare a sistemului politic.

Taguri:
irak,
proteste,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici