Noi probleme pentru Coreea de Nord. Ţara se confruntă cu cea mai severă secetă din ultimii 40 de ani

Autorităţile din Coreea de Nord au anunţat că ţara este afectată de cea mai severă secetă din ultimele patru decenii, în contextul în care un raport al mai multor agenţii ONU a indicat că aproximativ 10 milioane de nord-coreeni se confruntă cu "lipsuri alimentare grave", informează postul ABC Ne

1712 afișări
Imaginea articolului Noi probleme pentru Coreea de Nord. Ţara se confruntă cu cea mai severă secetă din ultimii 40 de ani

Noi probleme pentru Coreea de Nord. Ţara se confruntă cu cea mai severă secetă din ultimii 40 de ani

Agenţia oficială de ştiri KCNA a transmis că în primele cinci luni cantitatea medie de precipitaţii a fost de 54,5 milimetri pe întreg cuprinsul Coreei de Nord, cel mai scăzut nivel din 1982 şi până astăzi.

În luna februarie, Kim Song, ambasadorul Coreei de Nord la ONU, a lansat un apel neobişnuit pentru asistenţă alimentară de urgenţă.

Oficialii din Coreea de Nord au afirmat că situaţia delicată privind alimentaţia a fost provocată de condiţiile meteorologice nefavorabile şi sancţiunile economice internaţionale.

Agenţia KCNA a mai transmis că seceta ar putea continua până la finalul lunii mai.

Sute de mii de persoane din Coreea de Nord au decedat la mijlocul anilor 1990 din cauza foametei.
 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici