Noi proteste în Franţa faţă de reforma pensiilor / Macron afirmă că protestatarii nu au legitimitate

Zeci de persoane au fost reţinute, marţi seară, în mai multe oraşe din Franţa, după noi confruntări între protestatari şi forţele de ordine, în timp ce preşedintele Emmanuel Macron afirmă că manifestanţii nu au legitimitate.

748 afișări
Imaginea articolului Noi proteste în Franţa faţă de reforma pensiilor / Macron afirmă că protestatarii nu au legitimitate

Sursa foto: MediafaxFoto

La protestele de la Paris au participat aproximativ 3.500 de persoane, iar 11 manifestanţi violenţi au fost reţinuţi, au declarat surse din cadrul serviciilor de securitate citate de cotidianul Le Figaro. Forţele de ordine au utilizat gaze lacrimogene pentru dispersarea protestatarilor.

În oraşul Lille, aproximativ 250 de protestatari au fost implicaţi în confruntări cu forţele de ordine. Numeroşi manifestanţi au fost reţinuţi.

"Mulţimea nu are legitimitate în faţa unui popor care se exprimă în mod suveran prin intermediul aleşilor. Utilizarea Constituţiei pentru adoptarea unei reforme este de fiecare dată un lucru bun, dacă vrem să avem respect faţă de instituţiile noastre", a afirmat preşedintele Emmanuel Macron.

Guvernul Elisabeth Borne a adoptat planul controversat de reformare a sistemului pensiilor prin asumarea răspunderii, evitând votul Adunării Naţionale, Camera inferioară a Parlamentului. Două moţiuni de cenzură depuse de opoziţie au fost respinse. Opoziţia insistă pentru demisia Guvernului Elisabeth Borne, susţinând că nu mai are legitimitate, dat fiind că una dintre moţiuni a fost respinsă la limită.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici