Nou cutremur cu magnitudinea de 5,6 în largul Insulei Creta

Un cutremur, al doilea în decurs de două zile, cu magnitudinea de 5,6, s-a produs în noaptea de duminică spre luni în largul Insulei greceşti Creta (sud), fără să provoace victime sau pagube, potrivit primelor informaţii, a anunţat Observatorul din Atena.

421 afișări
Imaginea articolului Nou cutremur cu magnitudinea de 5,6 în largul Insulei Creta

Nou cutremur cu magnitudinea de 5,6 în largul Insulei Creta

Epicentrul acestui cutremur, calificat drept "foarte puternic" şi înregistrat la ora locală 0.39 (1.39, ora României), a fost localizat la aproximativ 430 de kilometri sud-est de Atena, în Mediterana, potrivit aceleiaşi surse.

Seismul are loc după două zile de la un cutremur cu magnitudinea de 6,2 potrivit institutului geologic american USGS (şi 5,9 potrivit Observatorului din Atena), sâmbătă seara, în aceeaşi zonă, la o adâncime de aproximativ 10 kilometri, fără să provoace victime sau pagube.

Alte cutremure cu magnitudinea de 4,5 au urmat sâmbătă acestui seism puternic, potrivit Observatorului din Atena.

Cele două cutremure au fost resimţite mai ales pe Insula Creta.

În urmă cu aproape zece zile, alt seism a fost înregistrat în largul Cretei, fără să producă victime sau pagube.

Grecia este ţara din Europa în care cutremurele sunt cele mai frecvente.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici