Nou atac armat în regiunea pariziană. O poliţistă a fost ucisă. Autorul incidentului a reuşit să fugă. IMAGINI de la locul incidentului

Doi poliţişti au fost vizaţi de un nou incident armat care a avut loc joi dimineaţa, la Montrouge, în regiunea pariziană, relatează presa franceză. Autorul incidentului a reuşit să fugă şi este dat în urmărire, a anunţat ministrul francez de Interne, Bernard Cazeneuve. Poliţista rănită în incident a decedat, au anunţat surse din cadrul poliţiei.

15260 afișări
Imaginea articolului Nou atac armat în regiunea pariziană. O poliţistă a fost ucisă. Autorul incidentului a reuşit să fugă. IMAGINI de la locul incidentului

Nou atac armat în regiunea pariziană (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

UPDATE 16:30 - Investigaţie teroristă în cazul incidentului armat produs joi dimineaţă

Ancheta în cazul atacului armat produs joi dimineaţă la Paris, soldat cu moartea unei poliţiste, a fost încredinţată brigăzii antiteroriste, anunţă Parchetul din Paris.

"Decizia a fost luată în contextul actual, după atacul soldat cu 12 morţi la sediul revistei Charlie Hebdo", a explicat Parchetul.

Autorul atacului nu a fost prins, fiind căutat de poliţie.

UPDATE 12:00 - Poliţista rănită în incidentul armat a decedat

Poliţista rănită în incidentul armat de joi dimineaţă din regiunea pariziană a decedat, au anunţat surse din cadrul poliţiei, citate de AFP.

Ministrul francez de Interne, Bernard Cazeneuve, anunţase anterior că două persoane - o poliţistă şi un agent municipal - au fost grav rănite într-un incident armat în suburbia pariziană, iar autorul a reuşit să fugă şi este dat în urmărire.

UPDATE 11:25 - Autorul incidentului armat din regiunea pariziană a reuşit să fugă

Autorul incidentului armat care a vizat poliţişti municipali, joi dimineaţă, la sud de Paris, şi care s-a soldat cu doi răniţi, dintre care o poliţistă aflată în stare critică, a reuşit să fugă şi este dat în urmărire, a anunţat ministrul francez de Interne, Bernard Cazeneuve, citat de AFP.

"Procurorul Republicii va declanşa acţiunea publică astfel încât autorul acestei crime să fie imediat identificat şi să poată fi arestat", a declarat ministrul, care s-a deplasat la Montrouge, în suburbia pariziană, unde s-a desfăşurat incidentul armat.

Surse din poliţie afirmaseră anterior că un bărbat în vârstă de 52 de ani a fost reţinut la scurt timp după schimbul de focuri.

Potrivit Europe 1, cei doi agresori, înarmaţi cu arme Kalaşnikov, au deschis focul asupra unei poliţiste municipale. Rănită la spate, femeia este în stare critică. În jurul orei 09.00 (10.00 ora României), pompierii încercau să o resusciteze.

Un al doilea poliţist se afla alături de ea, dar nu a fost lovit. Anterior, o sursă din cadrul poliţiei, citată de TF1, afirma că doi poliţişti municipali "sunt la pământ".

Potrivit Europe 1, unul dintre agresori a fost reţinut.

Un purtător de cuvânt al Ministerului francez de Interne, Pierre-Henri Brandet, a declarat joi că pare "puţin probabil" ca acest nou incident să aibă vreo legătură cu atacul comis miercuri asupra săptămânalului Charlie Hebdo şi soldat cu 12 morţi, relatează Europe 1, în pagina electronică.

Cei doi poliţişti interveniseră în cazul unui accident de circulaţie care implica o maşină Clio gri. O maşină de acelaşi tip a fost furată miercuri de autorii masacrului de la săptămânalul francez.

Potrivit informaţiilor obţinute de postul de radio francez, un suspect a fost reţinut, însă semnalmentele acestuia nu corespund cu cele ale celor doi fraţi, Cherif şi Said Kouachi, căutaţi pentru atacul asupra Charlie Hebdo. Acest bărbat are 52 de ani şi este cunoscut de serviciile de poliţie.

Ministrul de Interne Bernard Cazeneuve a părăsit în grabă, joi dimineaţa, reuniunea de criză de la Palatul Elysée pe tema atentatului împotriva Charlie Hebdo pentru a merge la faţa locului.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici