Nouă ameninţare teroristă în Europa

Serviciile secrete saudite au alertat, "cu câteva zile în urmă" autorităţile europene în legătură cu o nouă ameninţare teroristă în Europa şi în mod special în Franţa, din partea grupării al-Qaida din Peninsula Arabă, a declarat duminică ministrul francez de Interne, Brice Hortefeux.

60 afișări
Imaginea articolului Nouă ameninţare teroristă în Europa

Nouă ameninţare teroristă în Europa (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Cu câteva ore sau cel mult câteva zile în urmă", serviciile de informaţii europene au primit "un nou mesaj al serviciilor saudite, care semnala că al-Qaida din Peninsula Arabă era, fără îndoială, activă sau intenţiona să intre în activitate", a afirmat Hortefeux.

El a precizat că ameninţarea se referă la "continentul european şi în special la Franţa".

"Ameninţarea este reală, iar vigilenţa noastră a rămas intactă", a adăugat Hortefeux, afirmând că planul de securitate Vigipirate este menţinut la nivelul de alertă maximă, declanşat în cazul unui risc iminent de atentat.

La sfârşitul lunii septembrie şi începutul lunii octombrie, autorităţile franceze au anunţat existenţa unei ameninţări reale la adresa Franţei şi au făcut apel la vigilenţă. Ulterior, şi Statele Unite i-au avertizat pe cetăţenii americani care călătoresc în Europa în legătură cu "potenţiale riscuri de atentate teroriste", în special la Paris.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici