Nouăsprezece muncitori, intoxicaţi cu monoxid de carbon în tunelul de sub Canalul Mânecii

Nouăsprezece muncitori s-au intoxicat cu monoxid de carbon în timp ce munceau în tunelul de sub Canalul Mânecii, în noaptea de sâmbătă spre duminică, unul "destul de grav", a anunţat duminică prefectura de la Pas-de-Calais , în nordul Franţei.

219 afișări
Imaginea articolului Nouăsprezece muncitori, intoxicaţi cu monoxid de carbon în tunelul de sub Canalul Mânecii

Nouăsprezece muncitori, intoxicaţi cu monoxid de carbon în tunelul de sub Canalul Mânecii (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Aproximativ 60 de persoane, muncitori de la o firmă mandatată de Eurotunel, dar şi angajaţi ai companiei, lucrau la înlocuirea şinelor, în direcţia Calais-Folkestone (Marea Britanie), în momentul în care unui sudor i s-a făcut rău, în noaptea de sâmbătă spre duminică, potrivit prefecturii.

"S-a diagnosticat o intoxicaţie cu monoxid de carbon", a anunţat aceeaşi sursă. Muncitorul a fost evacuat către centrul spitalicesc de la Calais, iar apoi la Lille, "afectat destul de grav".

Un avanpost medical a fost înfiinţat imediat, pentru a-i examina pe ceilalţi. Optsprezece dintre ei, intoxicaţi, au fost spitalizaţi la Calais, Boulogne-sur-Mer şi Dunkerque "pentru o perioadă în vederea evacuării monoxidului din organism", dar starea lor nu provoacă îngrijorare, potrivit prefecturii.

Ceilalţi 41 au putut să plece acasă.

Operaţiunea s-a încheiat duminică la ora locală 6.30 (7.30, ora României). O anchetă judiciară este în curs pentru stabilirea cauzelor accidentului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici