O dronă americană pierdută în apropiere de capitala Libiei ar fi fost doborâtă de forţele aeriene ruse

Armata SUA consideră că o dronă americană neînarmată care a fost pierdută în apropierea capitalei Libiei, luna trecută, a fost doborâtă de forţele aeriene ruse şi solicită restituirea epavei aeronavei, transmite Comandamentul SUA din Africa, potrivit Reuters.

3215 afișări
Imaginea articolului O dronă americană pierdută în apropiere de capitala Libiei ar fi fost doborâtă de forţele aeriene ruse

O dronă americană pierdută în apropiere de capitala LIbiei ar fi fost doborâtă de forţele aeriene ruse

Generalul armatei americane, Stephen Townsend, care conduce comandamentul din Africa, a declarat că după părerea sa operatorii forţelor aeriene la acea vreme „nu ştiau că era o aeronavă americană dirijată de la distanţă atunci când au tras asupra ei”.

„Dar ei ştiu cu siguranţă cui aparţine acum şi refuză să-o returneze. Ei spun că nu ştiu unde se află, dar eu nu cred acest lucru”, a declarat Townsend pentru Reuters, fără să ofere detalii.

O astfel de faptă ar sublinia rolul din ce în ce mai mare al Moscovei în naţiunea bogată în energie, unde se presupune că mercenarii ruşi intervin în numele comandantului Khalifa Haftar din estul Libiei în războiul civil din Libia.

Haftar a căutat să preia controlul capitalei Tripoli, deţinută acum de Guvernul Acordului naţional (GNA) din Libia, recunoscut la nivel internaţional.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
sua,
rusia,
dronă

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici