O operaţiune-blitz a poliţiei din Milano s-a lăsat cu 10 arestări în clanul mafiot 'Ndrangheta. O activitate atipică, pe lista acuzaţiilor

Pe lângă trafic de droguri, tentativă de omor, furt calificat şi port ilegal de arme, „îndeletniciri” aflate la ordinea zilei în rândul clanurilor din Italia, pe lista capele de acuzare s-a strecurat şi o altă infracţiune.

2760 afișări
Imaginea articolului O operaţiune-blitz a poliţiei din Milano s-a lăsat cu 10 arestări în clanul mafiot 'Ndrangheta. O activitate atipică, pe lista acuzaţiilor

O operaţiune-blitz a poliţiei din Milano s-a lăsat cu 10 arestări în clanul mafiot 'Ndrangheta. O activitate atipică, pe lista acuzaţiilor

Operaţiunea s-a desfăşurat în Pioltello, fief al familiilor Maiolo-Manno. Poliţia de Stat din Milano, coordonată de Direcţia Raională Anti-Mafia, a executat un ordin de arest preventiv împotriva a 10 persoane trase la răspundere pentru asociere criminală de tip mafiot, trafic de droguri, tentativă de extorcare, tentativă de omor şi alte infracţiuni agravate.

Toate fac parte din metodele specifice metoda mafiei. Pe listă s-a strecurat acuzaţia de constrângere electorală

Activitatea poliţiştilor din Flying Squad a aruncat lumină asupra dinamicii clanului 'Ndrangheta din Pioltello, fief al familiilor Maiolo-Manno, şi asupra activităţilor unei persoane atribuibile familiei Pietraperzia Cosa Nostra, legată de familia Rinzivillos. 

Infracţiunile în litigiu, pe lângă asociere infracţională şi trafic de droguri, sunt cele de tentativă de extorcare, tentativă de omor, primire de bunuri sustrase, port ilegal de arme, furt calificat, reţinere în scopul traficului de droguri, înregistrare fictive şi camătă, toate în formă agravantă.

Constrângerea electorală este inedită şi se numără şi printre infracţiunile reproşate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici