O scrisoare-capcană a explodat la federaţia industriei nucleare din Elveţia

O scrisoare-capcană a explodat în sediul federaţiei elveţiene a industriei nucleare Swissnuclear, la Olten, în centrul Elveţiei, provocând rănirea a două persoane, a anunţat joi poliţia cantonală helvetică.

26 afișări
Imaginea articolului O scrisoare-capcană a explodat la federaţia industriei nucleare din Elveţia

O scrisoare-capcană a explodat la federaţia industriei nucleare din Elveţia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"În jurul orei 8.15 (9.15, ora României), în timp ce era deschisă o scrisoare, aceasta a explodat", rănind două persoane, a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei cantonale din Soleure.

"O persoană a fost rănită la braţ", a subliniat el, fără a oferi alte detalii despre identitatea victimelor sau gravitatea rănilor.

Potrivit unui comunicat al poliţiei, cele două persoane au suferit răni "superficiale" la nivelul pielii şi care afectează auzul.

Această acţiune nu a fost revendicată până în prezent.

Intrarea în imobil, situat în centrul oraşului Olten, şi o parte din strada adiacentă au fost securizate de poliţie. La exteriorul clădirii, înconjurată de mai multe maşini ale poliţiei, nu erau pagube vizibile.

Swissnuclear este o federaţie care regrupează companiile elveţiene ce exploatează centrale nucleare, în special Alpiq, Axpo, BKW FMB. Organizaţia "se angajează în favoarea funcţionării sigure şi economice a centralelor nucleare elveţiene", potrivit site-ului său.

Explozia s-a produs în condiţiile în care aproximativ 30 de activişti ai organizaţiei ecologiste Greenpeace manifestau la câteva sute de metri distanţă, în faţa sediului întreprinderii elveţiene de electricitate Alpiq.

Organizaţia cere într-un comunicat "retragerea definitivă a cererii de autorizaţie generală pentru construcţia de noi centrale nucleare în Elveţia".

"Ne distanţăm cu cea mai mare fermitate de această explozie. Greenpeace nu are nici o legătură cu acest atac", a reacţionat Florian Kasser, un reprezentant al organizaţiei. "Manifestaţia a fost suspendată pentru moment", a adăugat el.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici