O ţară aruncă în joc miliarde de dolari ca să le facă viaţa cetăţenilor mai uşoară

Guvernul australian a declarat luni că se pregăteşte să acorde cetăţenilor un ajutor de 10 miliarde de dolari pe parcursul a patru ani, pentru a reduce costul vieţii pentru familii şi întreprinderi.

2715 afișări
Imaginea articolului O ţară aruncă în joc miliarde de dolari ca să le facă viaţa cetăţenilor mai uşoară

O ţară aruncă în joc miliarde de dolari ca să le facă viaţa cetăţenilor mai uşoară

Oficialii susţin că ajutorul financiar nu va alimenta inflaţia, scrie CNBC, citat de Business Magazin.

Planul de sprijin financiar al guvernului a fost conceput pentru a atenua în mod direct presiunile inflaţiei, care a scăzut în primul trimestru din 2023, dar care se află la 7%, maximul ultimilor 30 de ani.

„Piesa de rezistenţă a bugetului va fi un mecanism de reducere a costului vieţii care nu se va reflecta în inflaţie. Oamenii se află deja sub o presiune continuă, aşa că am gândit şi calibrat un plan prin care să ameliorăm problema costurilor crescute fără a hrăni inflaţia”, au declarat oficialii.

Cele mai recente măsuri de ajutor vin după ce guvernul a pus deoparte 7,63 miliarde de dolari pentru majorarea salariilor angajaţilor din health-care în următorii patru ani, anunţând în acelaşi timp o taxă suplimentară de 5% pe tutun şi o taxă suplimentară totală de 1,63 miliarde de dolari pentru producătorii de petrol şi gaze.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici