Obama a discutat cu Angela Merkel şi Mario Monti despre necesitatea consolidării zonei euro

Preşedintele american, Barack Obama, a discutat telefonic miercuri cu şeful Guvernului german, Angela Merkel, şi respectiv cu premierul italian, Mario Monti, evocând necesitatea unor măsuri pentru a consolida zona euro, conform unui anunţ al Casei Albe.

420 afișări
Imaginea articolului Obama a discutat cu Angela Merkel şi Mario Monti despre necesitatea consolidării zonei euro

Obama a discutat cu Angela Merkel şi Mario Monti despre necesitatea consolidării zonei euro (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Liderii au fost de acord cu importanţa unor măsuri care trebuiesc luate pentru a consolida rezistenţa zonei euro şi creşterea în Europa şi restul lumii, hotărând să păstreze legătura" odată cu apropierea summitului G20 din Mexic, care va avea loc pe 18 şi 19 iunie, a declarat purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Jay Carney, aflat la bordul avionului prezidenţial, Air Force One, în drum spre San Francisco.

Aceste discuţii au avut loc în momentul în care presiunea creşte asupra liderilor europeni, care se confruntă cu un sistem bancar spaniol care se prăbuşeşte treptat şi pe care ei speră să evite implementarea unui plan de salvare.

Ei trebuie să se confrunte de asemenea cu alegerile legislative din Grecia, care vor avea loc pe 17 iunie, rezultatule putând duce la noi discuţii privind programul de rigori negociate de Grecia cu UE, precum şi posibilitatea părăsirii zonei euro de către această ţară.

Secretarul Trezorerie, Tim Geithner, a declarat miercuri că a discutat telefonic împreună cu vicepremierul chinez însărcinat cu Economia, Wang Qishan, pe subiectul "evoluţiilor pieţelor internaţionale şi despre problemele economiei mondiale, între care şi Europa".

Geithner s-a întâlnit de asemenea cu premierul finlandez, Jyrki Katainen, cu care a discutat "planuri ale liderilor europeni pentru consolidarea instituţiilor" zonei euro.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici