Obama a discutat cu premierul Irakului despre modul de a combate Al-Qaida în această ţară

Barack Obama a declarat că a vorbit despre modul de a combate Al-Qaida în Irak cu premierul Nouri al-Maliki, în cadrul unei întâlniri desfăşurate vineri la Casa Albă, în plină escaladare a violenţelor în această ţară.

286 afișări
Imaginea articolului Obama a discutat cu premierul Irakului despre modul de a combate Al-Qaida în această ţară

Barack Obama (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Notând reluarea activităţii de către gruparea extremistă, preşedintele american a afirmat în faţa jurnaliştilor că el şi oaspetele său au discutat mult despre "modul în care putem lucra împreună pentru a lupta împotriva acestei organizaţii teroriste".

Obama, a cărui întâlnire cu Maliki a durat mai mult de o oră şi jumătate, a asigurat că Statele Unite susţin ideea unui "Irak unit, democratic şi prosper".

Această recepţie în Biroul Oval marchează punctul culminant al unei vizite de trei zile a lui Maliki la Washington, în cursul căreia a cerut un ajutor din partea Statelor Unite pentru a lupta împotriva multiplicării violenţelor cele mai puternice pe care Irakul le-a cunoscut în ultimii cinci ani.

Premierul nu a vorbit totuşi direct despre acest subiect în faţa presei vineri la Casa Albă, notând că democraţia este "fragilă dar importantă" şi solicitând un ajutor din partea Statelor Unite pentru "a dezvolta şi reconstrui Irakul".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici