Obama a prelungit cu un an sancţiunile adoptate împotriva Rusiei din cauza crizei ucrainene

Preşedintele american Barack Obama a prelungit cu "un an" sancţiunile adoptate împotriva Rusiei din cauza crizei din estul Ucrainei, a anunţat marţi Casa Albă, relatează agenţia rusă de stat Tass în pagina electronică.

966 afișări
Imaginea articolului Obama a prelungit cu un an sancţiunile adoptate împotriva Rusiei din cauza crizei ucrainene

Barack Obama (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Barack Obama a ajuns la concluzia că sancţiunile adoptate anul trecut împotriva Rusiei "trebuie să rămână în vigoare încă un an după 6 martie 2015", se arată într-un comunicat al Casei Albe.

Potrivit Casei Albe, este vorba de sancţiunile aplicate pe 6, 16, 20 martie şi 19 decembrie 2014 Rusiei în urma anexării peninsulei ucrainene Crimeea şi susţinerii rebelilor proruşi din estul Ucrainei.

Sancţiunile americane vizează oficiali şi oameni de afaceri ruşi, precum şi apropiaţi ai fostului preşedinte ucrainean Viktor Ianukovici. De asemenea, Statele Unite au adoptat sancţiuni şi împotriva unor companii ruseşti ce activează în regiunile separatiste ucrainene Doneţk şi Lugansk.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici