Obama susţine că nu l-a abandonat pe Joe Biden: "Era de neconceput să nu candidez împreună cu el"

Preşedintele Statelor Unite Barack Obama a oferit asigurări joi că nu i-ar fi cerut niciodată lui Joe Biden să renunţe la postul de vicepreşedinte, în urma publicării săptămâna aceasta a unei cărţi cu dezvăluiri.

291 afișări
Imaginea articolului Obama susţine că nu l-a abandonat pe Joe Biden: "Era de neconceput să nu candidez împreună cu el"

Obama susţine că nu l-a abandonat pe Joe Biden după apariţia unor dezvăluiri potrivit cărora Hillary Clinton ar fi trebuit să candideze la postul de vicepreşedinte

Mark Halperin şi John Heilemann, jurnaliştii care au publicat în 2010 cartea "Game Change" despre campania prezidenţială americană din 2008, au afirmat în noua lor lucrare "Double Down", apărută marţi, că echipa lui Obama a studiat ideea propunerii lui Hillary Clinton ca partener de cursă în alegerile prezidenţiale din 2012 al preşedintelui, în locul lui Biden.

Obama nu a fost informat cu privire la această idee, potrivit unor surse din anturajul său, lucru pe care preşedintele l-a confirmat joi într-un interviu pentru NBC.

"Ceea ce pot spune în mod absolut sigur este că nu m-au întrebat. Le-aş fi spus că era de neconceput să nu candidez din nou (pentru Casa Albă) împreună cu Joe Biden", a oferit el asigurări.

"Cred cu adevărat că (Biden) este unul dintre cei mai buni vicepreşedinţi din istoria noastră", a adăugat Obama. "Este totodată un prieten. Şi este unul dintre consilierii mei cei mai importanţi în probleme interne şi de politică externă", a insistat preşedintele.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici