Obama va efectua primul turneu în Africa în perioada 26 iunie-3 iulie

Preşedintele american Barack Obama va efectua primul său mare turneu african de când se află la putere în Senegal, Africa de Sud şi Tanzania în perioada 26 iunie-3 iulie, a anunţat luni Casa Albă.

135 afișări
Imaginea articolului Obama va efectua primul turneu în Africa în perioada 26 iunie-3 iulie

Obama va efectua primul turneu în Africa în perioada 26 iunie-3 iulie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Consiliul pentru Securitate Naţională (NSC), cabinetul de politică externă al lui Obama, a anunţat vizitele pe contul său de Twitter, precizând că Prima Doamnă Michelle Obama va participa la turneu, fără a furniza mai multe detalii pentru moment.

Obama, născut în Statele Unite, cu o mamă americană şi un tată kenyan, a vizitat până în prezent, în calitate de preşedinte, o singură ţară din Africa, şi anume Ghana, în iulie 2009.

Michelle Obama a efectuat un turneu în Africa australă în iunie 2011, în cursul căruia s-a întâlnit cu fostul preşedinte şi erou al luptei împotriva apartheidului, Nelson Mandela.

La sfârşitul lui martie, Obama i-a primit pe noul său omolog senegalez Macky Sall şi pe alţi trei lideri africani aleşi, salutând "democraţiile solide şi emergente" din ţările acestora.

În iunie 2012, Obama şi-a prezentat strategia pentru dezvoltarea Africii, cu obiectivul de a întări securitatea şi democraţia pe un continent care se confruntă cu ameninţarea Al-Qaida şi cu o ofensivă economică chineză.

Acest plan vizează încurajarea potenţialului economic "senzaţional" al continentului în materie de creştere pentru a scoate milioane de africani din sărăcie, pe un continent asociat cu condiţii mizere de viaţă şi conflictele, insistând asupra a patru puncte, şi anume întărirea instituţiilor democratice, stimularea creşterii şi a investiţiilor, acordarea de prioritate păcii şi securităţii şi promovarea dezvoltării.

Administraţia a subliniat progrese înregistrate în Africa în cursul mandatului lui Obama, ca de exemplu formarea statului Sudanul de Sud sau trimiterea forţelor speciale pentru a ajuta trupele africane să îl captureze pe rebelul ugandez Joseph Kony.

Într-un discurs susţinut în Parlamentul din Ghana în iulie 2009, Obama a declarat că deşi continentul are nevoie de donaţii şi susţinere internaţională, "viitorul Africii aparţine africanilor".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici