Observatorul OSCE decedat după explozia unei mine în estul Ucrainei era de naţionalitate americană

Un observator de naţionalitate americană al misiunii Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) în estul Ucrainei a decedat, iar alţi doi au fost răniţi, după ce vehiculul în care se aflau a explodat în urma trecerii peste o mină, a anunţat Alexander Hug,adjunctul şefului misiunii.

428 afișări
Imaginea articolului Observatorul OSCE decedat după explozia unei mine în estul Ucrainei era de naţionalitate americană

Observatorul OSCE decedat după explozia unei mine în estul Ucrainei era de naţionalitate americană (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Oficialul OSCE a precizat că cei doi răniţi sunt din Germania şi Cehia, informează The Associated Press. Bilanţul anunţat anterior era de un mort şi un rănit.

Mark Toner, purtătorul de cuvânt al Departamentului american de Stat, a declarat că Statele Unite "cer Rusiei să-şi folosească influenţa asupra separatiştilor ca prim pas către pace în estul Ucrainei şi pentru a asigura o îmbunătăţire vizibilă, verificabilă şi ireversibilă în ceea ce priveşte securitatea".

La rândul său, Sebastian Kurz, ministrul de Externe al Austriei şi preşedintele în funcţie al organizaţiei de securitate, a cerut demararea unei anchete pentru a stabili circumstanţele incidentului produs duminică, adăugând că "cei responsabili vor fi traşi la răspundere".

Autorităţile separatiste din Lugansk susţin că mina de teren a fost plasată acolo de forţele ucrainene.

Conflictul separatist din estul Ucrainei, între forţele guvernamentale şi rebelii proruşi, izbucnit în martie 2015, s-a soldat până acum cu mai multe mii de morţi şi distrugeri masive în această zonă.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici