Oficial american: Progrese privind criza datoriilor din Europa, puţin probabil să fie anunţate la summitul G20

Un oficial de rang înalt american a declarat joi, sub protecţia anonimatului, că este puţin probabil ca summitul G20 care se va desfăşura în Mexic, pe 18 şi 19 iunie, va aduce informaţii semnificative privind progresele crizei datoriilor suverane din Europa.

213 afișări
Imaginea articolului Oficial american: Progrese privind criza datoriilor din Europa, puţin probabil să fie anunţate la summitul G20

Oficial american: Progrese privind criza datoriilor din Europa, puţin probabil să fie anunţate la summitul G20 (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Acest oficial a mai declarat că susţine eforturile Europei de a implementa o uniune bancară, de a încuraja dezvoltarea şi de a scădea dobânzile ţărilor afectate de criză.

Situaţia din Europa poate monopoliza discuţiile din cadrul summitului G20, din Los Cabos, preşedintele mexican chiar exprimându-şi dorinţa "de a se extinde cu mult mai mult" aria temelor care vor fi abordate.

China a făcut miercuri apel către liderii din cadrul G20 să aibă încredere în capacitatea Uniunii Europene de a ieşi din criza datoriilor suverane. Pe acelaşi ton, oficialul american a declarat că nu ar fi corect să li se reproşeze europenilor că nu au făcut tot ce puteau pentru a lupta cu această criză.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici