Oficial american: Situaţia din estul Ucrainei este "îngrozitoare" şi se agravează - FOTO

Actualul scenariu din estul Ucrainei reprezintă o "situaţie îngrozitoare privind securitatea şi o accelerare gravă a luptelor din teren", a declarat joi un oficial din cadrul Departamentului de Stat al SUA, relatează CNN.

1470 afișări
Imaginea articolului Oficial american: Situaţia din estul Ucrainei este "îngrozitoare" şi se agravează - FOTO

Oficial american: Situaţia din estul Ucrainei este "îngrozitoare" şi se agravează (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Oficialul a apreciat la CNN că Rusia nu trece testul privind seriozitatea sa legată de negocieri, adăugând că poporul rus "plăteşte pentru această aventură imperială".

Oficialul american a făcut aceste declaraţii la bordul avionului cu care secretarul de Stat John Kerry se deplasează la Kiev.

Kerry va avea întâlniri cu lideri ucraineni, inclusiv cu preşedintele Petro Poroşenko şi premierul Arseni Iaţeniuk.

Vizita sa intervine pe fondul intensificării conflictului între forţele ucrainene şi separatiştii proruşi în estul Ucrainei, unde se înregistrează tot mai multe victime civile.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici