Cetăţenii ruşi vor putea intra în Ucraina doar în urma prezentării paşaportului

Guvernul ucrainean a anunţat marţi că, începând de la 1 martie, accesul cetăţenilor ruşi pe teritoriul Ucrainei se va face doar pe baza paşapoartelor străine, de serviciu sau diplomatice, relatează Itar Tass.

819 afișări
Imaginea articolului Cetăţenii ruşi vor putea intra în Ucraina doar în urma prezentării paşaportului

Cetăţenii ruşi vor putea intra în Ucraina doar în urma prezentării paşaportului (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

De asemenea, Kievul le interzice copiilor ruşi de până în 14 ani să călătorească pe teritoriul Ucrainei pe baza certificatelor de naştere, aşa cum permitea până în prezent un acord bilateral privind circulaţia fără vize semnat în 1997.

Decizia a fost publicată marţi pe site-ul Guvernului ucrainean.

Pe de altă parte, premierul ucrainean Arseni Iaţeniuk a dat ordin serviciilor pentru migraţie şi de frontieră să plaseze sub control perioada de şedere a cetăţenilor ruşi în Ucraina.

"Am dat ordin serviciilor ucrainene pentru migraţie şi de frontieră să plaseze sub control perioada de şedere a cetăţenilor ruşi care intră în Ucraina", a declarat el.

Această măsură "va permite (...) consolidarea controalelor la graniţă şi asigurarea intereselor naţionale de apărare ale Ucrainei", a afirmat şeful Guvernului de la Kiev.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici