Oficial sud-coreean: Opţiunea militară este ultima soluţie pentru rezolvarea problemei nord-coreene

Ahn Ho-young, ambasadorul Coreei de Sud în Statele Unite, a afirmat, marţi, că a primit asigurări din partea Washingtonului că opţiunea militară reprezintă ”ultima soluţie” pentru soluţionarea problemei nord-coreene, relatează agenţia de presă Yonhap.

1070 afișări
Imaginea articolului Oficial sud-coreean: Opţiunea militară este ultima soluţie pentru rezolvarea problemei nord-coreene

Oficial sud-coreean: Opţiunea militară este ultima soluţie pentru rezolvarea problemei nord-coreene

Declaraţiile ambasadorului au fost făcute în faţa mai multor parlamentari sud-coreeni, acesta adăugând că mesajul a fost ”convingător”.

”Oficiali responsabili ai Guvernului Statelor Unite au remarcat faptul că, desi toate opţiunile sunt pe masă, există multe lucruri care pot fi făcute înainte de utilizarea opţiunilor militare”, a declarat Ahn Ho-young.

”Scopul campaniei de impunere a sancţiunilor şi a presiunilor a Administraţiei Trump este, în ultimă instanţă, de a găsi o soluţie paşnică pentru problema nord-coreeană. Şi secretarul Apărării Jim Mattis şi secretarul de Stat Rex Tillerson transmit acelaşi mesaj”, a adăugat ambasadorul nord-coreean.

Ahn Ho-young a mai precizat că Seulul vrea să intensifice presiunile asupra Phenianului, alături de Statele Unite, cu scopul de a forţa Coreea de Nord să renunţe la programul nuclear. Acesta a adăugat că problema nord-coreeană va fi abordată mai pe larg odată cu vizita preşedintelui american Donald Trump în Coreea de Sud.

Casa Albă a anunţat că preşedintele SUA, Donald Trump, se va deplasa în Asia în perioada 3-14 noiembrie, urmând să viziteze inclusiv Coreea de Sud, poate chiar Zona demilitarizată de la frontiera Coreei de Nord.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici