Oficial UE: Ucraina va primi săptămâna viitoare a doua tranşă din pachetul de ajutor de 18 miliarde de euro

Uniunea Europeană va oferi Ucrainei 1,5 miliarde de euro ca a doua tranşă a unui pachet de asistenţă macrofinanciară în valoare de 18 miliarde de euro, a declarat vicepreşedintele Comisiei Europene, Valdis Dombrovskis, vineri.

240 afișări
Imaginea articolului Oficial UE: Ucraina va primi săptămâna viitoare a doua tranşă din pachetul de ajutor de 18 miliarde de euro

Oficial UE: Ucraina va primi săptămâna viitoare a doua tranşă din pachetul de ajutor de 18 miliarde de euro

Plata ar urma să fie efectuată săptămâna viitoare, a adăugat Dombrovskis, calificând-o „drept sprijin de urgenţă pentru a ajuta Ucraina să facă faţă nevoilor imediate”.
 
Pe 15 decembrie, Consiliul European a convenit asupra alocării unei asistenţe macrofinanciare de 18 miliarde de euro pentru Ucraina. Fondurile împrumutului vor fi transferate la bugetul de stat în tranşe pe parcursul anului.
 
Ucraina a primit prima tranşă de trei miliarde de euro pe 17 ianuarie.
 
Pachetul de sprijin în valoare de 18 miliarde de euro are ca scop sprijinirea Ucrainei în ceea ce priveşte plata serviciilor publice esenţiale, menţinerea stabilităţii macroeconomice şi refacerea infrastructurii critice distruse de atacurile ruseşti. 
 
Marţi, pe 14 martie, Consiliul UE a decis să majoreze plafonul financiar al Fondului european pentru pace (EPF), din care se alocă fonduri pentru achiziţionarea de arme pentru Ucraina, la 7,9 miliarde de euro (8,4 miliarde de dolari) până în anul 2027.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici