Om de afaceri din Dublin şocat că un român i-a refuzat oferta de job, preferând asistenţa statului

Un om de afaceri din Dublin s-a declarat şocat după ce un român i-a refuzat oferta de muncă, pentru un salariu semnificativ mai mare decât cel minim pe economie, spunându-i că preferă să trăiască din banii primiţi ca ajutor social de la stat, relatează The Irish Independent.

142 afișări
Imaginea articolului Om de afaceri din Dublin şocat că un român i-a refuzat oferta de job, preferând asistenţa statului

Om de afaceri din Dublin şocat că un român i-a refuzat oferta de job, preferând asistenţa statului (Imagine: Shutterstock)

David Lawlor i-a oferit o slujbă unui român în Dublin, în domeniul întreţinerii automatelor de cafea, pentru un salariu de 28.000 de euro pe an.

Salariul minim pe economie în Irlanda este de aproape 16.000 de euro.

Românul, care este căsătorit şi are copii, i-a spus că se califică pentru mai multe tipuri de ajutor social, fiind şomer de doi ani. El i-a mai spus că s-ar angaja dacă Lawlor i-ar oferi mai mulţi bani.

Afaceristul i-a explicat românului că poate câştiga mai mult dacă lucrează ore suplimentare şi că ar putea beneficia de o maşină a firmei, însă bărbatul a refuzat slujba.

Omul de afaceri a trecut prin aceeaşi experienţă cu un filipinez, care de asemenea a spus că preferă să trăiască din banii statului.

Lawlor a spus că este frustrat pentru că, după ce a primit 300 de CV-uri şi a oferit slujba de două ori, tot nu a găsit un angajat.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici