OMS: Epidemia de Ebola avansează mai rapid decât eforturile de a o controla

Directoarea Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Margaret Chan, a afirmat vineri că epidemia de Ebola din Africa de Vest "avansează mai rapid" decât mobilizarea pentru limitarea ei.

2351 afișări
Imaginea articolului OMS: Epidemia de Ebola avansează mai rapid decât eforturile de a o controla

OMS: Epidemia de Ebola avansează mai rapid decât eforturile de a o controla (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Ea a avertizat asupra unor "consecinţe catastrofale" şi a unui risc de propagare în alte ţări. "Efectivele actuale de ajutor naţional şi internaţional sunt trist de inadecvate", a declarat Chan în cadrul unui summit regional privind epidemia, organizat la Conakry.

"Această epidemie avansează mai repede decât eforturile noastre de a o controla. Dacă situaţia continuă să se deterioreze, consecinţele pot fi catastrofale în termeni de vieţi pierdute dar şi tulburări socio-economice şi risc crescut de propagare în alte ţări", a avertizat ea.

"Ţările afectate au făcut eforturi extraordinare şi au luat măsuri extraordinare. Dar nevoile create de Ebola în Africa de Vest depăşesc capacităţile voastre de luptă", a declarat ea, adresându-se preşedinţilor din Guineea, Sierra Leone şi Liberia prezenţi la acest summit, precum şi ministrului Sănătăţii din Coasta de Fildeş.

"În pofida absenţei unui vaccin sau a unui tratament curativ, epidemiile de Ebola pot fi cu siguranţă limitate", a adăugat directoarea OMS, subliniind totuşi că este vorba "de departe de cea mai mare (epidemie de Ebola) în aproape 40 de ani", cu 1.323 de cazuri, dintre care 729 mortale.

Ea a anunţat, de asemenea, convocarea pentru 6 august a unei reuniuni de urgenţă pentru "evaluarea implicaţiilor internaţionale ale epidemiei în Africa de Vest".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici