ONU anunţă retragerea personalului său din Tripoli

Naţiunile Unite au decis să îşi retragă tot personalul de la Tripoli, a anunţat o purtătoare de cuvânt a ONU, la o zi de la moartea unuia dintre fiii liderului Muammar Kadhafi, în timpul unui atac aerian.

247 afișări
Imaginea articolului ONU anunţă retragerea personalului său din Tripoli

ONU anunţă retragerea personalului său din Tripoli (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Având în vedere lipsa de securitate, personalul ONU va părăsi Tripoli", a declarat ea pentru AFP.

Această decizie are loc după moartea, sâmbătă, a mai mulţi membri ai familiei Kadhafi care a agravat tensiunile în capitala libiană, unde ţintele militare sunt atacate de coaliţia internaţională din 19 martie.

Potrivit corespondentului AFP la Tripoli, manifestanţii au incendiat duminică dimineaţă clădirile ambasadei Italiei şi reşedinţa ambasadorilor Italiei şi Marii Britanii la Tripoli, două ţări participante la atacuri.

Atacurile NATO de sâmbătă au provocat moartea a trei nepoţi şi a unuia dintre fiii colonelului libian, Saif al-Arab Kadhafi, potrivit regimului.

Alianţa Nord-Atlantică, ce a preluat comanda intervenţiei în Libia în urmă cu o lună, a recunoscut că a atacat "un post de comandă şi control" din zonă, dar nu a confirmat moartea fiului lui Kadhafi.

Episcopul din Tripoli, Giovanni Innocenzo Martinelli, care a confirmat moartea lui Saif al-Arab Kadhafi, a lansat un apel la încetarea bombardamentelor asupra Libiei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici