ONU: Numărul persoanelor care suferă de foamete a scăzut la aproximativ 870 de milioane

Numărul persoanelor afectate de foamete la nivel mondial a scăzut în ultimii ani până la aproximativ 870 de milioane, un prag considerat în continuare "inacceptabil", a anunţat marţi Organizaţia ONU pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO).

281 afișări
Imaginea articolului ONU: Numărul persoanelor care suferă de foamete a scăzut la aproximativ 870 de milioane

ONU: Numărul persoanelor care suferă de foamete a scăzut la aproximativ 870 de milioane (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Conform ultimului raport privind situaţia insecurităţii alimentare în lume (SOFI 2012), prezentat marţi la Roma, la sediul Agenţiei ONU, numărul persoanelor care suferă de "foamete cronică" s-a stabilizat la 868 de milioane în perioada 2010-2012.

Date FAO anterioare anunţau, în 2010, 925 de milioane de persoane suferind de foamete. Cu un an înainte, organizaţia a anunţat că în lume exista peste un miliard de persoane în această situaţie.

"Mai ales înainte de (perioada) 2007-2008 s-au înregistrat progrese la nivel mondial în materie de reducere a foametei", însă ulterior a avut loc "o încetinire şi o stagnare", denunţă raportul.

Motivele încetinirii ameliorării sunt multiple, printre ele figurând "criza economică mondială, creşterea preţurilor mărfurilor alimentare, cererea în creştere de biocarburant, speculaţiile privind materia primă alimentară sau modificările climatice", a declarat Jomo Sundaram, adjunctul directorului general al FAO.

Potrivit ultimului raport, dintre cele 868 de persoane care suferă de foamete, 852 de milioane trăiesc în ţări în curs de dezvoltare, în care reprezintă 14,9% din populaţie, iar 16 milioane trăiesc în ţările dezvoltate.

Dintre aceste 868 de milioane, majoritatea zdrobitoare a persoanelor care suferă de foamete trăiesc în trei regiuni, şi anume Asia de Sud (304 milioane de persoane), Africa Subsahariană (234 de milioane) şi Asia de Est (167 de milioane), însumând 705 milioane de persoane.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici