Organizaţia teroristă Stat Islamic a executat un presupus spion rus

Reţeaua teroristă Stat Islamic a anunţat, miercuri seară, că a executat un presupus agent al serviciilor secrete ruse, difuzând o înregistrare video cu decapitarea ostaticului, anunţă Institutul american SITE, specializat în monitorizarea site-urilor islamiste.

6418 afișări
Imaginea articolului Organizaţia teroristă Stat Islamic a executat un presupus spion rus

Organizaţia teroristă Stat Islamic a executat un presupus spion rus

Înregistrarea video prezintă un ostatic îmbrăcat în combinezon portocaliu care mărturiseşte că ar fi colaborat cu serviciile secrete ruse. Apoi, într-un alt loc, un călău ameninţă în limba rusă că organizaţia Stat Islamic va comite atentate contra Rusiei, după care decapitează ostaticul.

Nu este clar dacă ostaticul era cetăţean rus sau doar colaborator al serviciilor secrete ruse. Moscova nu a semnalat că vreunul dintre cetăţenii săi ar fi fost răpit în Irak sau Siria, zone unde este activă reţeaua teroristă sunnită Stat Islamic.

Institutul SITE, specializat în monitorizarea site-urilor islamiste, a comunicat că înregistrarea video - intitulată "Ruşii vor fi dezamăgiţi şi umiliţi" - a fost difuzată din oraşul sirian Raqqa, fieful reţelei teroriste Stat Islamic.

Până la ora difuzării acestei ştiri nu exista nicio reacţie din partea Ministerului rus de Externe sau a Serviciului federal de securitate (FSB). Autenticitatea înregistrării video nu poate fi confirmată de specialişti independenţi.

Rusia a lansat la sfârşitul lunii septembrie raiduri aeriene în Siria, pentru susţinerea regimului Bashar al-Assad, atacând poziţii militare ale reţelei teroriste Stat Islamic. Organizaţia teroristă sunnită, care a proclamat un "califat" în zone din Siria şi Irak, a executat numeroşi ostatici în ultimii doi ani.

Siria se confruntă, începând din martie 2011, cu revolte reprimate violent şi cu un conflict militar între serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad, forţele opoziţiei şi grupuri teroriste, inclusiv organizaţia sunnită Stat Islamic (Stat Islamic în Irak şi Siria / Stat Islamic în Irak şi Levant). Bilanţul conflictului depăşeşte 250.000 de morţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici