Papa Francisc: Biserica Catolică respectă toate religiile

Papa Francisc a dat asigurări miercuri că Biserica Catolică respectă toate religiile şi a garantat angajamentul "de a continua calea ecumenică" a predecesorilor săi, în timpul unei întâlniri la Vatican cu reprezentanţii altor comunităţi creştine şi confesiuni.

388 afișări
Imaginea articolului Papa Francisc: Biserica Catolică respectă toate religiile

Papa Francisc (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Biserica Catolică este conştientă de importanţa prieteniei şi respectului între bărbaţi şi femei din diferite tradiţii religioase", a declarat Papa Francisc.

Suveranul Pontif i-a salutat atât pe reprezentanţii Bisericilor Catolice Orientale şi Bisericilor Ortodoxe, cât şi pe cei ai Bisericilor Protestante Occidentale, subliniind "unitatea între toate persoanele care cred în Hristos" şi necesitatea unei "colaborări loiale" între toate confesiunile creştine.

Reprezentanţi ai comunităţilor ebraice, musulmane, budhiste, jainiste şi sikh au fost prezenţi, de asemenea, la întâlnirea cu noul papă.

"Apreciez prezenţa voastră, a tuturor, în care văd voinţa de a coopera pentru binele umanităţii", a spus el, subliniind importanţa unei "coexistenţe paşnice între religii".

Delegaţiei ebraice, compuse din 16 demnitari, Papa i-a subliniat "legătură spirituală specială" care-i uneşte pe creştini şi evrei.

"Mulţumesc totodată pentru participare tuturor tradiţiilor religioase şi, în special, musulmanilor, care invocă, de asemenea, milostivirea Domnului", a continuat Papa.

Noul Suveran Pontif, primul în istorie venit din Ordinul Iezuiţilor, cunoscuţi pentru vocaţia misionară, a apreciat că toate religiile "pot face mai multe pentru cei mai săraci şi mai vulnerabili".

Potrivit lui, mesajul pe care diverse religii îl au în comun este de a "păstra vie setea de absolut".

Este important de a "nu lăsa să prevaleze o singură dimensiune, în care omul s-ar reduce la ceea ce consumă şi produce".

Papa s-a mai adresat ateilor, aşa cum a făcut-o sâmbăta trecută în timpul unei întâlniri cu presa.

"Noi suntem apropiaţi de toţi bărbaţii şi de toate femeile care, cu toate că nu se regăsesc în nicio tradiţie religioasă, se află în căutarea adevărului, bunătăţii şi frumuseţii, care sunt adevărul, bunătatea şi frumuseţea lui Dumnezeu", a spus el.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici