Papa Francisc condamnă atacul din Siria: "Atât de mulţi oameni sunt afectaţi de bombele cu substanţe chimice. Nu există un război bun şi unul rău..."

Papa Francisc a condamnat, duminică, folosirea armelor chimice în Siria, la scurt timp după ce mai multe organizaţii umanitare şi medici au anunţat că minimum 70 de persoane au murit prin asfixiere în oraşul Douma, relatează site-ul agenţiei Reuters.

927 afișări
Imaginea articolului Papa Francisc condamnă atacul din Siria: "Atât de mulţi oameni sunt afectaţi de bombele cu substanţe chimice. Nu există un război bun şi unul rău..."

Papa Francisc condamnă atacul din Siria: "Atât de mulţi oameni sunt afectaţi de bombele cu substanţe chimice. Nu există un război bun şi unul rău..."

"Veşti îngrozitoare vin din Siria, unde zeci de victime, multe dintre acestea fiind femei şi copii ... atât de mulţi oameni sunt afectaţi de bombele cu substanţe chimice. Nu există un război bun şi unul rău ... şi nimic, absolut nimic nu poate justifica utilizarea unor astfel de instrumente de exterminare împotriva persoanelor fără apărare. Rugaţi-vă pentru liderii politici şi militari să aleagă cealaltă cale, aceea a negocierii, singura cale care poate aduce pacea, în locul morţii şi distrugerii", le-a transmis Suveranul Pontif miilor de oameni adunaţi în Piaţa Sfântul Petru din Vatican.

O serie de organizaţii umanitare şi mai mulţi medici susţin că minimum 70 de persoane au murit prin asfixiere şi alte câteva sute prezintă simptome precum convulsii şi salivă abundentă (spume la gură), specifice pentru expunerea la substanţe neurotoxice sau clor.

Potrivit unor surse de la faţa locului, ar fi fost folosit un dispozitiv de tip bombă-butoi cu gaz sarin, care a fost aruncat dintr-un elicopter. Oraşul sirian Douma este ultima redută a grupării insurgente Jaish al-Islam din regiunea Ghuta de Est, iar forţele regimului sirian au efectuat mai multe bombardamente în zonă.

Departamentul de Stat al SUA a catalogat drept "terifiante" aceste informaţii şi a cerut "tragerea la răspundere" a regimului condus de către Bashar al-Assad.

Presa de stat de la Damasc a anunţat că forţele guvernamentale nu au efectuat atacuri chimice, iar informaţiile prezentate în presa occidentală sunt "invenţii" generate de faptul că rebelii au pierdut majoritatea teritoriilor ocupate.

Ministerul rus al Apărării aminteşte că a avertizat în repetate rânduri despre posibile provocări privind utilizarea armelor chimice în Siria. Rusia susţine că acuzarea forţelor guvernamentale siriene de către SUA are ca scop justificarea unei eventuale intervenţii militare în Siria.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici