Papa Francisc, primit de preşedintele Ecuadorului după o slujbă în faţa a sute de mii de oameni - VIDEO

Papa Francisc a fost primit luni la palatul prezidenţial din Quito de preşedintele ecuadorian Rafael Correa, după ce a celebrat o mesă în Guayaquil la care au participat sute de mii de persoane, relatează Associated Press în pagina electronică.

171 afișări
Imaginea articolului Papa Francisc, primit de preşedintele Ecuadorului după o slujbă în faţa a sute de mii de oameni - VIDEO

Papa Francisc, primit de preşedintele Ecuadorului după o slujbă în faţa a sute de mii de oameni (Imagine: HEPTA)

Suveranul Pontif a fost primit ca un erou de mulţimea din Guayaquil, cel mai mare oraş din Ecuador, unde a celebrat prima sa mesă din turneul sud-american care va continua în Bolivia şi Paraguay.

Potrivit estimărilor Guvernului, aproximativ 550.000 de persoane au participat la slujbă, dar purtătorul de cuvânt al Vaticanului, Federico Lombardi, a apreciat că un milion de oameni au fost prezenţi.

Papa Francisc le-a spus credincioşilor că familiile lor sunt fundamentul societăţii, dar trebuie să fie susţinute mai bine şi consolidate. Familia reprezintă "cel mai apropiat spital, prima şcoală pentru tineri, cea mai bună casă pentru bătrâni", a afirmat el, adăugând că se întâmplă miracole în ficare zi într-o familie, din dragoste, dar uneori iubirea şi fericirea se termină.

După slujbă, Francisc a luat prânzul cu un grup de iezuiţi, iar spre seară a avut o întâlnire de 50 de minute cu preşedintele Ecuadorului, Rafael Correa, la palatul prezidenţial. Papa s-a rugat apoi la catedrala din Quito şi a binecuvântat mulţimea venită să-l vadă.

Luni seara, papa a ieşit pentru a doua oară din reşedinţa ambasadorului Vaticanului, unde este cazat, pentru a saluta mulţimea prezentă.

Suveranul Pontif îşi încheie marţi vizita în Ecuador, cu o mesă în aer liber în capitală, întâlniri cu episcopi, grupuri de indigeni şi studenţi, precum şi o vizită la o cunoscută biserică iezuită.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici