Peste 80 de persoane ce au legături cu universitatea din Istanbul, vizate de percheziţii

Parchetul din Turcia a cerut arestarea a 87 de persoane care au legături cu universitatea din Istanbul în cadrul anchetei care îi vizează pe adepţii clericului Fetullah Gulen, acuzat de Ankara că ar fi orchestrat tentativa de lovitură de stat din iulie, anunţă presa turcă, potrivit Le Figaro.

181 afișări
Imaginea articolului Peste 80 de persoane ce au legături cu universitatea din Istanbul, vizate de percheziţii

Parchetul din Turcia a cerut arestarea a 87 de persoane ce au legături cu universitatea din Istanbul (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit postului de televiziune CNN Turk, poliţia a efectuat percheziţii în toată Turcia.

Printre suspecţii căutaţi se numără şeful unui mic partid politic şi numeroase cadre universitare.

Ultimele operaţiuni efectuate vizează structura universitară care ar avea legături cu "organizaţia teroristă gulenistă", termen folosit de Ankara şi preluat de agenţia Anatolia.

Circa 36.000 de persoane sunt în spatele gratiilor în Turcia în aşteptarea procesului lor şi peste 100.000 de funcţionari publici au fost suspendaţi în cadrul anchetei după lovitura de stat eşuată.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici