Paris: Oprire excepţională a circulaţiei pe patru linii ale metroului. 30.000 de persoane au fost evacuate

Circulaţia pe patru linii, din cele 16 ale metroului parizian, a fost oprită vineri, o decizie excepţională care a determinat evacuarea a zeci de mii de pasageri în pline pregătiri de Crăciun într-una dintre cele mai vizitate capitale din lume.

566 afișări
Imaginea articolului Paris: Oprire excepţională a circulaţiei pe patru linii ale metroului. 30.000 de persoane au fost evacuate

Paris: Oprire excepţională a circulaţiei pe patru linii ale metroului.

"Este un incident cu caracter excepţional, ceva ce nu am văzut în cei opt ani în care am ocupat funcţia de preşedinte director general" al regiei de transport parizian (RATP), a declarat Pierre Mongin în cadrul unei conferinţe de presă. "Au fost evacuate din ramele de metrou 30.000 de persoane", a precizat el.

Cu o zi înaintea primei zile a vacanţei şcolare de sfârşit de an, liniile 2, 6, 10 şi 11 ale metroului parizian, foarte frecventate, au fost oprite brusc în mijlocul zilei.

Decizia a fost luată după descoperirea de amiant (varietate de azbest întrebuinţată ca material filtrant şi ignifug) într-un centru de comandă, ceea ce a obligat personalul să părăsească postul de lucru. Amiant în doze peste medie a fost descoperit în timpul lucrărilor în acest centru.

RATP spera ca traficul să fie reluat spre sfârşitul după-amiezii.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici