Parlamentul grec a respins moţiunea de cenzură la adresa premierului Tsipras

Parlamentul grec a respins cu 153 de voturi o moţiune de cenzură la adresa premierului Alexis Tsipras, după ce acesta ajunsese la un acord cu omologul său macedonian, Zoran Zaev, privind schimbarea numelui fostei republici iugoslave, relatează site-ul postului BBC şi Politico.eu.

405 afișări
Imaginea articolului Parlamentul grec a respins moţiunea de cenzură la adresa premierului Tsipras

Parlamentul grec a respins moţiunea de cenzură la adresa premierului Tsipras. Încă un pas către semnarea, astăzi, a acordului istoric între Grecia şi Macedonia

Moţiunea de cenzură fusese înaintată de principalul partid de opoziţie din Grecia, Noua Democraţie.

Respingerea moţiunii de cenzură înseamnă un pas în direcţia semnării acordului între Grecia şi Macedonia.

Premierul Macedoniei, Zoran Zaev, a anunţat marţi după-amiază ajungerea la un acord cu Grecia privind numele ţării sale, care se va numi "Republica Macedonia de Nord".

Uniunea Europeană, Naţiunile Unite, SUA şi NATO au salutat rezolvarea disputei, care bloca aderarea Macedoniei în Blocul comunitar şi în Alianţa Atlanticului de Nord.

Ministrul grec de Externe, Nikos Kotzias, şi omologul său macedonian Nikola Dimitrov, se vor întâlni duminică pentru a semna acordul. Cu toate acestea, ambele guverne trebuie să câştige aprobarea Parlamentului înainte.

Skopje este aşteptat să ratifice acordul şi apoi să organizeze un referendum în luna septembrie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici