Patru cetăţeni români au fost evacuaţi din calea uraganului Irma, în urma demersurilor MAE. Unde se aflau aceştia şi ce solicitări au avut

Patru cetăţeni români au fost ajutaţi, prin Celula de Criză a Ministerului de Externe, să părăsească zona afectată de uraganul Irma, MAE având în continuare în atenţie situaţia din Statele Unite ale Americii.

1749 afișări
Imaginea articolului Patru cetăţeni români au fost evacuaţi din calea uraganului Irma, în urma demersurilor MAE. Unde se aflau aceştia şi ce solicitări au avut

MAE: Patru cetăţeni români au fost evacuaţi din calea uraganului Irma

Celula de Criză a Ministerului Afacerilor Externe (MAE), activată din dispoziţia ministrului Afacerilor Externe, pentru coordonarea intervenţiilor misiunilor diplomatice din zona calamitată după trecerea uraganului Irma îşi continuă activitatea prin toate structurile componente, active şi operaţionale 24/7 pentru sprijinirea tuturor cetăţenilor români afectaţi. Până în prezent, în urma demersurilor susţinute întreprinse de Celula de Criză a Ministerului Afacerilor Externe, un număr de patru cetăţeni români au părăsit zona afectată. Doi cetăţeni români au fost evacuaţi prin Guadelupa, teritoriu francez de peste mări, urmând a-şi continua călătoria către destinaţiile finale. Alţi doi cetăţeni români, au fost evacuaţi în Puerto Rico, urmând să se îmbarce cu destinaţia New York, ambasada României la Washington fiind în legătură cu aceştia”, precizează MAE.

Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate menţine legătura cu membrii de familiilor cetăţenilor români aflaţi în zona afectată şi reiterează recomandările adresate cetăţenilor români din zona afectată de a urmări atenţionările de călătorie referitoare la condiţiile meteorologice severe care afectează zona şi de a respecta instrucţiunile autorităţilor locale.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici