PCRM a hotărât să nu-l voteze pe Marian Lupu în funcţia de preşedinte

Partidul Comuniştilor din Republica Moldova (PCRM) a hotărât să nu-l voteze pe Marian Lupu în funcţia de şef al statului şi să nu participe la procedura de vot de marţi, a anunţat luni deputatul Grigore Petrenco, în urma unei şedinţe a acestei formaţiuni, relatează site-ul Unimedia.md.

20 afișări
Imaginea articolului PCRM a hotărât să nu-l voteze pe Marian Lupu în funcţia de preşedinte

PCRM a hotărât să nu-l voteze pe Marian Lupu în funcţia de preşedinte (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Partidul Comuniştilor a adoptat unanim decizia de a obliga grupul parlamentar al PCRM să nu-l voteze pe Marian Lupu în funcţia de preşedinte al ţării şi să nu participe la procedura de vot" de marţi, a declarat deputatul comunist, singurul abilitat să prezinte poziţia oficială a formaţiunii.

PCRM, partid aflat în opoziţie, s-a întrunit luni după-amiaza într-o şedinţă pentru a lua o hotărâre cu privire la susţinerea sau nu, în funcţia de preşedinte al Republicii Moldova, a lui Marian Lupu, candidat din partea Alianţei pentru Integrare Europeană (AIE), aflată la putere.

Surse citate de Unimedia susţineau, anterior, că PCRM urma să ia în această şedinţă decizia de a nu îl susţine pe Lupu în primul tur. În prezent nu se ştie dacă această decizie se referă numai la primul sau şi la al doilea tur al acestei proceduri de alegere în Parlament.

Pe de altă parte, deputatul comunist Vladimir Ţurcan a declarat, după şedinţa PCRM, că "alegerile din primul tur sunt pur formale".

"După ziua de mâine, vom continua negocierile", a adăugat el, citat de Unimedia.

Anterior, Ţurcan a adresat o scrisoare deschisă liderului comunist Vladimir Voronin, prin care solicita evitarea alegerilor anticipate şi participarea PCRM la alegerea unui nou preşedinte al Republicii Moldova.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici