Peste 3.000 de turişti ruşi, abandonaţi în Grecia de agenţia lor de voiaj care a dat faliment

În total 3.000-4.000 de turişti ruşi se află în grija unor profesionişti greci din domeniul turismului, în urma falimentului agenţiei lor de voiaj, al doilea incident de acest tip de la începutul lui august, a anunţat luni Asociaţia elenă a operatorilor de turism Sete.

995 afișări
Imaginea articolului Peste 3.000 de turişti ruşi, abandonaţi în Grecia de agenţia lor de voiaj care a dat faliment

Peste 3.000 de turişti ruşi, abandonaţi în Grecia de agenţia lor de voiaj care a dat faliment (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Prioritatea Sete "este să asiste turiştii ruşi care au călătorit în Grecia cu Solvex până când se întorc acasă", anunţă Asociaţia într-un comunicat.

Solvex este o agenţie de voiaj de la Sankt Petersburg care tocmai a depus bilanţul şi care are, în prezent, între 3.000 şi 4000 de clienţi în diverse regiuni din Grecia, potrivit preşedintelui Asociaţiei Andreas Andreadis, contactat de AFP.

"Nu există mecanism de asigurare pentru acest tip de cazuri în Rusia. Noi trebuie să acoperim cheltuielile. Statul grec urmează să-i ajute pe profesionişti în măsura posibilităţii", a adăugat el. Andreadis a precizat că obiectivul este ca turiştii să nu fie penalizaţi, deoarece, "până la urmă, imaginea Greciei este cea care va fi afectată".

Grecia a găzduit în acest sezon 1,2 milioane de turişti ruşi, o clientelă în plină expansiune până în prezent. Sete şi-a stabilit un obiectiv de 2,5 milioane de vizitatori ruşi în 2021.

La începutul lui august, Labirint, alt operator rus care a dat faliment, şi-a abandonat 8.000 de clienţi în Grecia. Alte câteva firme de voiaj ruseşti au dat faliment în această vară, rezultatul unei crispări a pieţei turistice legat cel puţin în parte de criza ucraineană, dar mai ales de deprecierea devizei ruseşti.

"Se sparge o bulă. Să sperăm că rezultatul va fi o situaţie mai sănătoasă", a declarat Andreadis.

Sectorul turismului elen, care se aşteaptă la un an-record, reprezintă aproximativ 16% din PIB-ul ţării.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici