Petro Poroşenko se va întâlni cu oficiali UE în Bruxelles, la sfârşitul lunii august

Petro Poroşenko, preşedintele Ucrainei, se va întâlni cu oficiali ai UE, în Bruxelles, la sfârşitul lunii august pentru a discuta situaţia conflictuală din estul Ucrainei, relatează site-ul publicaţiei The Wall Street Journal.

112 afișări
Imaginea articolului Petro Poroşenko se va întâlni cu oficiali UE în Bruxelles, la sfârşitul lunii august

Petro Poroşenko se va întâlni cu oficiali UE în Bruxelles, la sfârşitul lunii august (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Annika Bredthardt, un purtător de cuvânt al Comisiei Europene, a anunţat, marţi, că Petro Poroşenko va efectua o vizită în Bruxelles la sfârşitul lunii august pentru a se întâlni cu oficiali ai UE în privinţa modalităţilor de implementare a acordului de la Minsk. Ea a mai adăugat că anunţul a fost făcut în urma discuţiei pe care a avut-o Poroşenko cu Jean-Claude Juncker, preşedintele Comisiei Europene, în cursul dimineţii de marţi.

Discuţia s-a concentrat pe situaţia tensionată din estul Ucrainei şi pe posibilităţile de implementare a acordului de încetare a conflictului armat din zona respectivă declanşat în martie 2014, acord semnat la Minsk, în data de 12 februarie 2015. În pofida acordului în vigoare, conflictul armat a continuat, zilnic înregistrându-se cel puţin o victimă în zona de est a Ucrainei.

Tensiunile dintre Guvernul rus şi cel ucrainean s-au intensificat în contextul în care Vladimir Putin, preşedintele rus, a vizitat luni Crimeea, o fostă provincie ucraineană anexată Rusiei în martie 2014. Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a acuzat Guvernul ucrainean de intensificarea luptelor din zona de conflict, în timp ce Poroşenko îl acuză pe Putin de amplificarea tensiunilor din zonă din cauza vizitei sale de luni în Crimeea.

UE a condamnat amplificarea violenţelor în estul Ucrainei, fără însă a indica un responsabil în acest sens, avertizând ambele ţări să nu desfăşoare acţiuni care ar putea răni civili şi să implementeze în totalitate prevederile acordului de la Minsk.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici