Petro Poroşenko şi Joe Biden au vorbit despre consolidarea capacităţii de apărare a Ucrainei

Preşedintele ucrainean Petro Poroşenko şi vicepreşedintele american Joe Biden au avut o discuţie telefonică, vineri, în cadrul căreia au vorbit despre consolidarea capacităţii de apărare a Ucrainei şi posibilitatea suplimentării ajutorului microfinanciar, relatează agenţia rusă Tass.

331 afișări
Imaginea articolului Petro Poroşenko şi Joe Biden au vorbit despre consolidarea capacităţii de apărare a Ucrainei

Joe Biden (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Poroşenko şi Biden "au discutat despre susţinerea, de către Statele Unite, a consolidării capacităţii de apărare a Ucrainei", a anunţat Administraţia Prezidenţială Ucraineană într-un comunicat publicat vineri seara.

"Preşedintele (ucrainean) şi vicepreşedintele (american) au discutat, de asemenea, despre posibilitatea suplimentării ajutorului microfinanciar oferit Ucrainei", se mai arată în comunicat.

În plus, Petro Poroşenko i-a dat asigurări lui Joe Biden în legătură cu "ireversibilitatea cursului de reforme în Ucraina şi luptei împotriva corupţiei".

Economia Ucrainei, care trece prin cea mai gravă criză de la obţinerea independenţei în 1991, era la începutul anilor 2000 printre cele mai dinamice din regiune, dar ulterior a fost afectată de criza financiară mondială din 2008 şi de conflictul separatist din estul ţării, izbucnit în aprilie 2014 după înlăturarea de la putere a preşedintelui prorus Viktor Ianukovici şi anexarea peninsulei ucrainene Crimeea la Rusia.

Viktor Ianukovici a fost înlăturat de la putere în februarie, ca rezultat al protestelor proeuropene, eveniment urmat la scurt timp de anexarea Crimeei de către Rusia şi revolta armată a proruşilor din estul Ucrainei, soldată cu peste 6.400 de morţi. Conflictul a paralizat mare parte din industria naţională, concentrată în regiune.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici