Phenianul şi-a întărit apărarea antiaeriană după ce SUA au trimis bombardiere în apropierea Coreei de Nord

Regimul de la Phenian a dislocat mai multe avioane de vânătoare şi a întărit apărarea antiaeriană în zona de est a Coreei de Nord după ce SUA au trimis, sâmbătă, bombardiere în apropierea coastelor nord-coreene, informează agenţia de ştiri sud-coreeană Yonhap, citând serviciul de spionaj de la Seul.

10862 afișări
Imaginea articolului Phenianul şi-a întărit apărarea antiaeriană după ce SUA au trimis bombardiere în apropierea Coreei de Nord

Phenianul şi-a întărit apărarea antiaeriană după ce SUA au trimis bombardiere în apropierea Coreei de Nord

Statele Unite par să fi divulgat în mod intenţionat ruta de zbor a bombardierelor pentru că forţele regimului nord-coreean nu par să fi detectat aeronavele americane întrucât nu a existat nicio reacţie militară imediată din partea Phenianului, se mai afirmă în materialul publicat de Yonhap.

Regimul de la Phenian, condus de Kim Jong-Un, a acuzat, luni seară, Administraţia Donald Trump că "a declarat război" Coreei de Nord, argumentând că are dreptul de a doborî bombardiere trimise de Statele Unite. Bombardiere americane s-au apropiat, sâmbătă, de coastele de est ale Coreei de Nord, într-o demonstraţie de forţă a Administraţiei Donald Trump.

Acuzaţiile că Statele Unite ar fi "declarat război" împotriva Coreei de Nord sunt "absurde", a reacţionat luni seară Casa Albă, în timp ce Departamentul american al Apărării a somat regimul de la Phenian să înceteze "acţiunile provocatoare".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici